Hvordan fjerner man røglugt fra møbler? 5 trin

Ryger du selv, eller har du ind imellem gæster på besøg, der gør, så kan du opleve, at lugten fra røgen sætter sig i dine møbler, og det kan være rigtig generende. Men der er heldigvis noget, du kan gøre ved det, så du slipper for at lugte røg i dine møbler og dit hjem. Følg blot de nedenstående 5 trin, og så er du godt på vej.

1. Fjern stof fra møbler og tag gardiner ned

Når du skal i gang med at fjerne røglugt fra møbler, så er det en god idé at starte med at fjerne alt det stof, du kan fjerne som for eksempel betræk fra puder, stofgardiner og lignende. Det kan nemlig vaskes i vaskemaskine, og så kan du koncentrere dig om at fjerne røglugt på andre måder, når stoffet fra dine møbler er ved at blive vasket.

2. Vask betræk og gardiner med eddike

Alt stof, som du kan tage af møbler, kan du vaske med eddike, for det vil tage noget af røglugten. Du tilsætter bare 500 ml eddike til din vask, når du smider stoffet i maskinen.

3. Brug natron til andre møbler

Der er også møbler i husholdningen, som du ikke bare kan tage betrækket af. Mange sofaer har for eksempel betræk, som sidder fast på møblet, og det samme kan gøre sig gældende for lænestole, spisebordsstole og masser af andet. De møbler kan du selvfølgelig ikke bare smide i vaskemaskinen, men der findes heldigvis et andet trick til dem. Du kan nemlig rense møblerne med natron ved bare at hælde natron i en sigte, og så drysse et jævnt lag udover stoffet på møblet. Det skal sidde i 30-60 minutter, og du kan med fordel gnide det ind i dine møbler. Natron kan også bruges på gulvtæpper, og så er det nemmest at gå henover det med sokker på, når du har drysset med natron, så det kommer godt ned i tæppet. Når det har siddet, kan du støvsuge det op.

4. Gør vægge og gulve rent

Men selvom det er dine møbler, der lugter, så kan resten af dit hjem også sagtens have taget imod noget røglugt, som vil hænge ved. Derfor er det en god idé også at give dine vægge og gulve en tur, imens du alligevel venter på, at dine møbler bliver renset for røglugt. Du kan lave en blanding med 75% eddike og 25% vand, som du så renser væggene med, og så hjælper det dig godt på vej.

5. Husk at lufte ud!

Når du er i gang med at rense møbler og resten af dit hjem, så er det vigtigt, at du husker at lufte ud. Jævnlig udluftning vil nemlig også hjælpe dig med at fjerne røglugten, og så er det også godt at få noget frisk luft ind, når du renser med eddike og natron. Hvis det stadig lugter af røg på møbler og i hjemmet, kan du gentage de 5 trin.

Ryger du selv, eller har du ind imellem gæster på besøg, der gør, så kan du opleve, at lugten fra røgen sætter sig i dine møbler, og det kan være rigtig generende. Men der er heldigvis noget, du kan gøre ved det, så du slipper for at lugte røg i dine møbler og dit hjem.…