Bolig farver 2021: Her er årets farver til boligen

Trænger dit hjem til lidt fornyelse, og vil du gerne inspireres af de bolig farver, der er på mode lige nu? Hvert år bliver nye bolig farver populære, og det er selvfølgelig også tilfældet for år 2021. Her får du svaret på, hvilke bolig farver der er in i år, så du kan blive inspireret til at bruge dem i dit eget hjem.

Tre bolig farver dominerer i 2021

Hvert år er der både magasiner, malingproducenter og flere andre, der kommer med deres bud på, hvad de næste moderne bolig farver kommer til at være og hvorfor. Og i år er ikke anderledes. Der er helt konkret tre forskellige farver, der går igen, når man taler om bolig farver for år 2021. Det er nemlig brun, beige og støvet blå. Blå har været en farve, der har været set meget over de seneste par år især i boligindretning, og det er derfor ikke en overraskelse, at farven stadig er et hit. At det i år er den mere støvede version af blå, der er mere populær, hænger måske sammen med, at det også er beige og brun, der er populære som bolig farver. De to farver er nemlig meget rolige, og med en mere støvet blå, bevæger vi os stadig i de rolige nuancer, der ser ud til at være et populært valg til hjemmet i år.

Tilbage til naturen med 2021s bolig farver

Et fælles tema for de tre bolig farver for dette år er også, at de alle bringer naturen indenfor. Beige og brun findes mange steder i naturen, og roligheden i disse bolig farver går igen fra naturen og kan give en virkelig behagelig stemning i et rum, fordi det føles mindre rodet og travlt. Det samme gør sig gældende for den støvede blå, der kan give associationer til en himmel med et let skydække eller fine blomster i en støvet pastelblå.

Den store trang til at ville bringe naturen indenfor ses ikke kun i bolig farver, men også i de seneste års tendens til for eksempel at ville bruge planter meget mere i indretningen. Planter er i  højere grad gået fra at være noget, der står i vindueskarmen, til at være et statement i indretningen eller et fokuspunkt i et rum, og flere og flere bruger krukker og planteophæng til at give liv i et rum.

Naturtendensen er forstærket over det seneste år

De nyeste bolig farver og tendensen med at ville have naturen ind i hjemmet kan være blevet inspireret og forstærket af, at vi har haft coronapandemien, hvor mange mennesker har været tvunget til at blive hjemme og indendørs i lange perioder ad gangen. Det har måske gjort, at mange mennesker har tænkt over, hvordan deres hjem indrettes, og hvad de har brug for. Det har banet vejen for, at det er de naturlige farver, der bringes ind i hjemmet, og det kan måske også være med til at grounde mennesker i bedre grad indenfor hjemmets fire vægge.

Trænger dit hjem til lidt fornyelse, og vil du gerne inspireres af de bolig farver, der er på mode lige nu? Hvert år bliver nye bolig farver populære, og det er selvfølgelig også tilfældet for år 2021. Her får du svaret på, hvilke bolig farver der er in i år, så du kan blive inspireret…