DIY pude: Sådan laver du dine egne puder til hjemmet

Går du og leger med tanken om at tilføje lidt mere personlighed i boligen? Hvad med at lave din helt egen diy pude? Der findes nemlig ikke meget, der kan puste nyt liv i din indretning som en flot ny pude. Men hvad nu hvis du ikke har haft nål og tråd i hånden siden du i sidste århundrede tog symaskinekørekortet i folkeskolen? Intet problem. Du skal nemlig bare læse videre her. For i denne lille artikel får du nemlig en handy guide til at lave din første diy pude.

1. Vælg det rette tekstil

Det allerførste du selvfølgelig skal gøre, er at vælge udseendet på din diy pude. Dette betyder derfor at du skal finde det helt perfekte tekstil eller materiale til din kommende pude. Heldigvis findes der masser af valgmuligheder både på nettet og i de fysiske forretninger. Det eneste der kræves, er at du spenderer lidt tid på at gennemsøge de forskellige muligheder derude. Vi anbefaler blot at du sørger for at vælge en farve, mønster eller materiale, der matcher den øvrige indretning i boligen. Men nok om dette. Nu skal det handle om at lave selve puden.

2. Bestem din pudes mål

Nu hvor du har fundet det helt perfekte materiale til puden, så skal du beslutte dig for pudens mål. Afmål derfor dit tekstil, så målene svarer til selve puden. Tilføj eventuelt ca. en halv centimeter i hver side af tekstilet, hvis du ikke ønsker dig en alt for overfyldt diy pude. Husk at afmåle to stykker tekstil til begge sider af puden.

3. Selve pudebetrækket

Du skal nu tage de to stykker du skar tidligere til dit pudebetræk, og lægge dem ovenpå hinanden. Sørg endelig for, at de begge vender den rigtige vej med indersiden vendt indad. Placer nu en række nåle omkring 3 ud af de 4 sider på pudebetrækket (4 side bevares åben til pudeåbningen) for at være sikker på, at alting bliver siddende hvor det skal. Sørg for et mellemrum på ca. 0.5-0.7 centimeter mellem hver nål. Lav desuden nogle små diskrete mærker langs nålene, så du har en guide når du fjerner nålene og begynder at sy.

4. Begynd at sy din diy pude

Efter dette er du nu klar til at begynde at sy din diy pude. Vi anbefaler at du  at du for så vidt muligt forsøger at holde dig til de mærker du har aftegnet på puden. Nu skal du blot sy med uret fra det nederste venstre hjørne til nederste højre hjørne på den anden side. Husk endelig at afslutte med en lille knude, så alt dit hårde arbejde ikke er for det rene ingenting.

5. Kom selve puden i betrækket

Nu hvor selve betrækket på din diy pude er klaret, så skal du nu blot komme din pude i betrækket. Det er nu helt op til dig om du ønsker at lukke pudebetrækket helt eller ej. Hvis du ønsker at gøre dette, så skal du nu blot sy den åbne del af betrækket sammen i samme afstand som de 3 andre sider – og igen afslutte med en lille knude.

Og vupti. Du har nu på ganske kort tid lavet din første diy pude.

Går du og leger med tanken om at tilføje lidt mere personlighed i boligen? Hvad med at lave din helt egen diy pude? Der findes nemlig ikke meget, der kan puste nyt liv i din indretning som en flot ny pude. Men hvad nu hvis du ikke har haft nål og tråd i hånden siden…