Sådan fjerner du urin fra din sofa (3 måder)

Nogle gange er uheldet ude, og særligt hvis du har børn eller hund eller kat, kan du opleve, at der kommer urin på din sofa. I sådan en situation, kan du stå tilbage med spørgsmålet, hvordan fjerner man urin fra sofa, og svaret er heldigvis ret nemt. Du får her 3 forskellige måder, hvor du kan fjerne urin fra sofa.

1. Brug almindelige remedier til at fjerne urin fra sofa

Det kan faktisk være rigtig nemt at fjerne urin fra sofa med helt almindelige remedier fra din husholdning. Du kan nemlig bruge både eddike eller citronsyre, og begge dele findes i rigtig mange danske hjem. Bruger du eddike, laver du en blanding af lige dele eddike og lige dele varmt vand, eller brug alternativt en opløsning med 10% citronsyre. Brug en klud eller lignende til at fugte pletten af urin, men sørg for, at du ikke kommer for meget vand på sofaen. Du kan derefter rense med en ren klud med koldt vand, så du får eddiken eller citronsyren ud igen. Til slut tørrer du med en tør klud, hvorefter du lader sofaen tørre i nogle timer eller natten over. Behandlingen kan eventuelt gentages.

2. Der findes særlige rengøringsmidler til at fjerne urin fra sofa

Har du hverken eddike eller citronsyre, eller vil du gerne prøve en anden metode, så findes der særlige rengøringsmidler, der fjerner urin fra sofa. Det kan for eksempel være pletfjerningsmidler til brug på møbler, men der findes også sprays lavet af dyreartikelvirksomheder, der er lavet til at rense møbler for urinrester. Bruger du et af disse rengøringsmidler, er det meget vigtigt, at du husker at læse instruktionerne grundigt, så du ikke benytter rengøringsmidlet forkert. Det kan i sidste ende gøre problemet værre, eller også risikerer du, at du faktisk ødelægger din sofa i stedet for at gøre den ren og pæn igen. Mange af disse midler til at fjerne urin med, kan du finde i dyrehandlere eller lignende, hvor de sælger dyreartikler. Det smarte ved denne form for rengøringsmidler er, at du typisk også kan bruge dem til opkast og andre uheld, der sker i hjemmet.

3. Brug Rodalon til at fjerne lugten

Hvis du allerede har forsøgt at fjerne urin fra sofa, men der stadig hænger lugt tilbage, så kan du med fordel bruge Rodalon til at tage det sidste, der hænger ved. Rodalon er et rengøringsmiddel, der er eminent til at fjerne lugtgener, og det kan afhjælpe problemer med selv det mest ildelugtende katteurin, hvis det skulle være nødvendigt. Det er dog vigtigt, at du passer på med Rodalon, da det er et skrapt rengøringsmiddel, og det faktisk kan ødelægge nogle materialer. Derfor skal du med Rodalon også være påpasselig og være sikker på, at du bruger det på det rette materiale, før du går i gang.

Der er altså flere måder at give sig til at fjerne urin fra sofa, så næste gang uheldet er ude, er du godt rustet til at tage dig af problemet.

Nogle gange er uheldet ude, og særligt hvis du har børn eller hund eller kat, kan du opleve, at der kommer urin på din sofa. I sådan en situation, kan du stå tilbage med spørgsmålet, hvordan fjerner man urin fra sofa, og svaret er heldigvis ret nemt. Du får her 3 forskellige måder, hvor du…