Hvad skal stå i vindueskarmen? 5 gode forslag

Vindueskarmen er ikke nødvendigvis et sted i hjemmet, som du tænker meget over i din indretning. Men hver gang du kigger ud, falder dit blik på din vindueskarm, og vindueskarmen er også åbningen ind til dit hjem, når mennesker udefra kigger ind. Derfor kan det også være en god idé at tænke vindueskarmen ind i indretningen. Men hvad skal du egentlig stille i vindueskarmen? Vi giver dig 5 bud her.

1. Noget, der har en særlig betydning

En vindueskarm kan bruges til at have ting stående fremme i dit hjem, som du gerne vil udstille. Derfor er vindueskarmen også det perfekte sted at have noget stående, som har en særlig betydning for dig. Det kan for eksempel være en genstand, der er gået i arv i familien, eller måske noget du har fået som barn eller ung, som du gerne vil have stående fremme i dit hjem. Hvis din genstand rigtig skal komme til sin ret i vindueskarmen, skal den have noget luft omkring sig, så den ikke ”drukner”.

2. Planter

Vil du gerne afskærme dit hjem lidt fra folk, der kan kigge ind udefra, så kan det være en god idé med masser af planter i vindueskarmen, eller bare nogle enkelte store planter. Grønne planter kan også give dig fornemmelsen af at have mere natur i hjemmet, og det kan føles virkelig behageligt. Vær dog opmærksom på, at der kan være meget sol og varme i en vindueskarm, og det er ikke alle planter, der kan tåle det. Forhør dig i dit lokale plantecenter eller lignende, så du kan have dine planter længe.

3. Vaser

Er du glad for keramik, glas eller lignende, så kan du også have vaser stående i din vindueskarm. Det kan se meget stilrent ud udefra og kan også føre din indretningsstil i resten af hjemmet med rundt, så der ikke er noget, der skiller sig for meget ud. Det er også altid smart at have vaser stående, hvis du skulle være så heldig at få blomster ind imellem, eller hvis du føler for at forkæle dig selv med en buket i ny og næ.

4. Lys og lysestager

Der findes ikke rigtig dansk hygge uden levende lys, og du kan med fordel have dem stående i en vindueskarm. Særligt om vinteren skaber lys og lysestager rigtig meget hygge, og i en vindueskarm kan det være med til at holde mørket og kulden lidt på afstand.

5. Nips og keramik

Hvis du er faldet over noget keramik, som du bare måtte eje, eller du har andet nips, som du ikke rigtig ved, hvad du skal gøre af, så kan vindueskarmen være et godt sted til det. Som skrevet tidligere, kan vindueskarmen være en slags udstillingsplads i hjemmet, så du kan vise bestemte genstande frem. Så hvis du har noget nips eller noget keramik, som du gerne vil kunne se på, eller som du gerne vil vise frem, så overvej, om ikke det skal have en plads i vindueskarmen.

Vindueskarmen er ikke nødvendigvis et sted i hjemmet, som du tænker meget over i din indretning. Men hver gang du kigger ud, falder dit blik på din vindueskarm, og vindueskarmen er også åbningen ind til dit hjem, når mennesker udefra kigger ind. Derfor kan det også være en god idé at tænke vindueskarmen ind i…