Hvad er brugskunst? Dette dækker begrebet over

Der findes mange forskellige begreber om ting og dimser, som du bruger i indretningen af et hjem, og du har sikkert også hørt ordet brugskunst før. Men ved du egentlig, hvad det betyder? Hvis ikke, så skal du bare læse videre her, hvor du får svaret på, hvad ordet brugskunst egentlig dækker over, og hvor du kan finde det.

Brugskunst er kunst til hverdagsbrug

Egentlig så siger ordet brugskunst næsten sig selv i forhold til at forklare, hvad det betyder. For det kan nemlig ganske enkelt forklares med, at det er kunst, der kan bruges. For at gå lidt mere i dybden med det, kan brugskunst også forklares som genstande, der skal bruges til et bestemt formål, men som samtidig har en høj kvalitet, og som også tilfredsstiller rent æstetisk, altså noget der har et lækkert design. Brugskunst kan både være genstande, der er håndlavede og unikaer, men det kan også være noget industrielt fremstillet, som masseproduceres. Brugskunst dækker derfor over en meget bred skala for, hvad der falder ind under begrebet.

Brugskunst kan være mange forskellige ting

Netop fordi brugskunst er en meget bred beskrivelse, så er der rigtig mange ting, der kan betegnes som værende brugskunst. For eksempel kan en kaffekop, hvis den er af god kvalitet og har et flot design, sagtens være brugskunst. Men det kan også være for eksempel arkitekttegnede lamper, eller andre lamper der på en anden måde er kunstnerisk udformet, eller det kan være køkkenredskaber, der på en eller anden måde udover at være et praktisk redskab også kan pynte i køkkenet eller et andet rum.

Flere større genstande i boligen kan også betegnes som brugskunst. For eksempel designermøbler af de store danske designere som Arne Jacobsen, Hans Wegner, Børge Mogensen og lignende er alle former for brugskunst. Men mindre kan bestemt også gøre det, og langt henad vejen vil det også være din personlige smag, der afgør, om noget er brugskunst eller ej, for kunst kan jo også være enormt individuelt.

Gå på jagt efter brugskunst i genbrugsbutikker

Vil du gerne indrette dit hjem med æstetisk smukke genstande, der samtidig har en praktisk funktion, så behøver du ikke bekymre dig om at betale i dyre domme for en ny Verner Panton lampe eller en Arne Jacobsen stol. Brugskunst er jo som sagt mange forskellige ting, og der findes masser af billigere og flotte måder at indrette dit hjem med brugskunst. En rigtig god måde at gøre det på, er ved at gå på jagt i genbrugsbutikker, hvor du typisk kan finde rigtig meget forskelligt til hjemmet. Det er selvfølgelig vigtigt, at du holder øje med, om kvaliteten er i orden, og hvis det er noget bestemt, du er på udkig efter, så kan det også tage noget tid at finde frem til det. Men du kan også bare gå en tur i din lokale genbrugsbutik og se på, hvad de har af brugskunst og simpelthen bare lade dig inspirere af de mange forskellige muligheder.

Der findes mange forskellige begreber om ting og dimser, som du bruger i indretningen af et hjem, og du har sikkert også hørt ordet brugskunst før. Men ved du egentlig, hvad det betyder? Hvis ikke, så skal du bare læse videre her, hvor du får svaret på, hvad ordet brugskunst egentlig dækker over, og hvor…