Hvad betyder interiør egentlig?

Ordet interiør bruges flittigt, og du har sikkert hørt det gang på gang i forbindelse med indretning og lignende. Men hvad dækker ordet egentlig over? Det får du svaret på her, hvor vi giver dig en forklaring på, hvad ordet interiør egentlig betyder.

Simpel forklaring på, hvad interiør er

Det kræver faktisk ikke meget at forklare, hvad interiør egentlig betyder. Det betyder nemlig ganske simpelt alt det, der er på indersiden af et hus, en bolig eller andet, hvilket ”in”-delen af ordet også indikerer. Det modsatte af interiør er eksteriør, som betyder alt det udvendige. Interiør kan for eksempel være billeder og møbler. Interiør kan også dække over det indvendige af for eksempel en bil, og du vil ofte kunne finde en beskrivelse af interiøret af en bil i en brochure for en bestemt model, hvor der for eksempel står ”læderinteriør” eller lignende.

Ordet interiør i forbindelse med huse og boliger dækker ikke kun over dekorationer, men også forskelligt udstyr, og hvad du ellers kan finde på at sætte ind i et hus. Det er altså alt det, du finder på indersiden af en ydre skal. Indenfor kunstens verden betyder interiør også et billede af noget indvendigt, for eksempel et billede af en stue med møbler, et køkkenbord eller lignende.

Ordet interiør stammer fra fransk og latin

Skal vi gå lidt bagom ordet interiør og dets betydning, kan vi også se lidt på, hvor ordet stammer fra. På dansk er ordet interiør taget fra det franske sprog og ordet ”intérieur”, hvilket i al sin enkelthed betyder indre eller indenfor. Selvom det danske sprog har taget ordet fra fransk, så har det franske sprog også ordet et andet sted fra – nemlig fra vulgærlatin (det latinske hverdagssprog), der er stamsproget for alle romanske sprog (der også inkluderer spansk og portugisisk). På latin hedder ordet ”interior”, og dækker over nogenlunde det samme som på fransk og dansk, for på latin betyder ordet også ”inderside”, men det kan også betyde ”nærmest”, altså noget der er nærmere noget end noget andet i den fysiske forstand.

Interiør kan gøres på den måde, der passer til dig

Selvom det kan være interessant at gå bagud og se på, hvad ordet interiør betyder helt tilbage fra begyndelsen af ordet, så er det mindst ligeså interessant at se på, hvordan vi bruger ordet i dag. Og i dag dækker ordet interiør ofte over ting, der har med indretning af hjem at gøre. Når der tales om interiør af et hjem i forbindelse med indretning og design, så vil du typisk indrette et hjem med den samme stil af interiør hele vejen igennem eller også dele det op, så forskellige rum har forskellige stile. Men i dag er mange danske hjem inspireret af den skandinaviske minimalisme, så meget interiør har også den samme stil. Det er dog selvfølgelig helt op til dig selv, hvordan du vælger dit interiør, og hvilken stil du gerne vil have i dit hjem. Nu er du bare blevet klogere på, hvad interiør betyder.

Ordet interiør bruges flittigt, og du har sikkert hørt det gang på gang i forbindelse med indretning og lignende. Men hvad dækker ordet egentlig over? Det får du svaret på her, hvor vi giver dig en forklaring på, hvad ordet interiør egentlig betyder. Simpel forklaring på, hvad interiør er Det kræver faktisk ikke meget at…