Sådan holder du badevandet rent i dit spabad

For at få det bedste ud af dit spabad, er det vigtigt at holde badevandet rent. Der er en række forskellige måder, du kan gøre dette på, og det er en god idé at kende dem, så du kan holde dit spabad så rent og indbydende som muligt.

 

Brug klor til at rengøre badevandet

Det mest effektive rengøringsmiddel til dit spabad er klor. Klor er et stærkt oxidationsmiddel, der effektivt kan nedbryde bakterier og alger. Du kan købe klor til spa i pulverform eller i tabletform. Klorpulver opløses hurtigere i vandet, men tabletterne er mere effektive og holder længere. For at få det bedste resultat, bør du følge producentens anvisninger på pakken. Du kan også finde vejledninger til, hvor meget klor du skal bruge, på de fleste hjemmesider der handler med spabade.

 

Brug en sparens

En sparens er en effektiv måde at holde badevandet rent på. Sparens virker ved at fjerne alger, bakterier og kalk fra vandet. Sparens virker dog kun midlertidigt, og derfor skal du bruge den sammen med klor. Sparens kommer i pulverform og skal opløses i vandet. Du kan finde vejledning til, hvor meget sparens du skal bruge, på de fleste spabad website, som https://spalageret.dk/

 

Sørg for at dine filtre er renset og fungere optimalt

Når du holder dit spabad rent, er det vigtigt at sørge for at filtrene fungerer optimalt. Du skal derfor jævnligt sørge for at rense dine filtre. Du kan enten vaske dem med hånden, eller bruge en spafilterrens. Når du vasker dine filtre med hånden, skal du sørge for at bruge varmt vand og spa sæbe. Du bør også skylle filtrene godt under varmt vand efter du har vasket dem. Hvis du bruger en spafilterrens, skal du huske at vaske filtrene grundigt med varmt vand efter brug. Når du har renset dine filtre, kan du med fordel købe en spafilterrenser til at holde dem rene. Det gør det nemlig lettere at rengøre dem næste gang.

 

Fyld gerne nyt vand på jævnligt

Selvom du kan gøre meget for at holde badevandet rent i din spa, så er det alligevel bedste med at skifte vandet ud jævnligt. I løbet af 1 år, bør du skifte vandet ud 2-3 gange. Ved at skifte vandet ud, får du mere rent vand, der er mindre klorforbrug og mindre brug af spa rens. Hvis du har en saltvandsanlæg, er det en god idé at skifte vandet ud, hver gang du skifter salt.

 

Brug cover til dit spabad

Når du ikke benytter dit spabad, er det en rigtig god ide at have et cover henover spabadet, så du slipper for at der kommer blade, polen og andet skidt ned i spabadet, når det står udenfor.

Man kan med fordel benytte sig af et thermo cover, for også at spare penge på opvarmning, da et thermo cover er med til at holde på varmen i vandet.