Gjøco Herregård Supermax: Heldækkende træbeskyttelse

Selvrensende hybridmaling, Oliemaling til udendørs brug

Gjøco Herregård Supermax er en selvrensende, halvblank og smuk hybridmaling med lange vedligeholdelsesintervaller. Når du maler med Gjøco Supermax, holdes dit træværk smukt og sundt i op til 15 år! Produktet er en akrylforstærket vandbaseret oliemaling til udendørs brug, der har en rig og god tekstur. Den er slidstærk, har en stabil glans og giver god beskyttelse mod vejr og vind og bevarer farven over længere tid. Herregård Supermax indeholder filmkonserveringsmidler, der forhindrer vækst af skimmelsvampe og alger.

Hybridmalingen har gode tørreegenskaber, der tillader at male 2 lag på en dag eftersom du kun skal vente 4 timer mellem hvert lag du maler. Gjøco Herregård Supermax kan bruges udendørs på nye, gamle, behandlede, malede eller trykimprægnerede træoverflader. Anvendes med fordel i forbindelse med Gjøco Oljegrunding/Oljegrund. Produktet kan også bruges på grundet metal og plast, der findes i bygninger, men er særligt velegnet til udvendige træelementer af fyr og gran som skal stå imod det krævende og hårde nordiske klima.

Hvad er en hybridmaling?

Hybridmaling er en vandbaseret maling, hvis bindemiddel er en kombination af alkyd- og akrylatbindemidler. En hybridmaling kan generelt bruges, når du skal male alt fra træfacaden på dit hus, til udhænget, til vinduerne til hegnet, pergolaen eller til børnenes legehus.

Traditionelt er maling blevet kategoriseret efter, hvad deres opløsningsmiddel bestod af; for eksempel vandbaseret maling eller oliebaseret maling. En vandbaseret maling har vand som opløsningsmiddel, mens en oliebaseret har mineralsk terpentin som opløsningsmiddel.

Men da udviklingen og teknologien hele tiden bevæger sig fremad, er der endnu et superprodukt – Hybrid-malingen – der er det bedste fra de to verdener!

Hybridmalingen består som tidligere nævnt af en kombination af alkyd og akrylat, altså to forskellige typer bindemiddel. Denne kombination giver egenskaber både fra acrylatet, men også fra alkyden. Med egenskaberne fra alkyden får du en bedre glansstabilitet, hurtigere tørretid og dets evne til at trænge ind i træet end med de rene alkydmalinger. Med egenskaberne fra akrylaten, du får en større modstandsdygtighed over for fugt og en bedre farveægtehed end med ren akrylat maling.

Hybridmaling findes i mange forskellige varianter og med forskellige blandinger, så sørg for at læse vejledningen til at bruge netop den type hydridmaling du overvejer, da nogle hybridmalingeer kan kræve en forbehandling i form af en grundmaling og nogle gør ikke har brug for særlige forudsætninger. På denne side finder du en oversigt over alle de udendørs hybridmalinger til træ, vi fører hos Gebenna.

Sådan får du de bedste resultater med Herregård Supermax:

Forbehandling:

  1. Overfladen skal være ren og tør.
  2. Tidligere behandlede overflader skal rengøres med Gjøco Kraft vask
  3. Nye overflader, der har været ubehandlet i mere end 4 uger, skal stålbørstes og vaskes med Gjøco Hustvask inden grunding.
  4. På høvlet træ og andre blanke og hårde overflader kan stålbørstning/slibning være nødvendig for at sikre vedhæftning. Skarpe kanter skal være afrundede for at sikre den bedst mulige kantdækning.
  5. Løs maling/træbeskyttelse og løse træfibre fjernes ved stålbørstning/afskrabning.
  6. Trykimprægneret træ som kan være voks- eller silikonebehandlet skal affedtes med f.eks. T-spirit.

Grunding og påføring:

  1. Påfør et lag Gjøco Oljegrunding/Oljegrund på nyt, ubehandlet, eller bart træ og spartelfuger.
  2. Endetræ og skærefladerne bør være godt mættede med Gjøco Oljegrunning/Oljegrund, gerne 3 – 4 lag vådt-i-vådt.
  3. På nyt ubehandlet træ påføres 2 lag og på nyt høvlet træ påføres 3 lag.
  4. På tidligere behandlet træ påføres 1 – 2 lag efter behov eller op til 3 lag på høvlet træ.

Hybridmaling til facademaling

Takket være kombinationen af ​​alkyd og akrylat får du en farve, der giver din træfacade de bedste forudsætninger for at holde sig frisk i lang tid. Facaden får en utrolig slidstærk overflade og farven og glansen bliver permanent. Hybridmalingen beskytter desuden husets træfacade mod angreb fra for eksempel overfladeskimmel. Hybridmalingen kan både bruges til om- eller eftermaling af facader, og den kan også bruges på grundet metal og plast. Læs vores guide til hvordan du vedligeholder din facade af træ, her.